Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Μα ποιοι δουλεύουν;


Μόλις προκύψει ένα πρόβλημα στο Δήμο Καβάλας, είτε αυτό έχει να κάνει με την καθαριότητα, είτε με τις παραλίες, είτε με τα χόρτα, είτε με τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και ζητήσει κάποιος δημότης εξηγήσεις,  η σταθερή απάντηση είναι: Δεν έχουμε φέτος συμβασιούχος να κάνουν την δουλειά!!!

Οπότε η εύλογη απορία είναι: Και οι μόνιμοι τι κάνουν;

Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Δήμος Καβάλας στηριζόταν στους συμβασιούχους και τώρα που έλειψαν φάνηκε το κενό.

Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ…


Με τις στάμνες στα χέρια και τραγουδώντας το «Ένα νερό κυρα Βαγγελιώ…» βγήκαν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Κεραμωτής και νυν Νέστου να υποδεχθούν το νερό που τους έφερε ο δήμαρχος των έργων Σάββας Μιχαηλίδης…..

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινούσε το ρεπορτάζ για την έλευση νερού απαλλαγμένου από

Στην Βασιλική Α’


Ξεχωριστός φέτος, πιο πανηγυρικός, ο εορτασμός της μνήμης του Αποστόλου Παύλου. Την διαφορά την έκανε τόσο η λιτανεία της εικόνας του Αγίου, στους δρόμους της Καβάλας και η αρτοκλασία στο χώρο του μνημείου της απόβασής, όσο και η αγρυπνία που τελέστηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αυτή τη φορά στα ερείπια της Βασιλικής Α’. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο της Βασιλικής, απερίσκεπτοι και προσηλωμένοι, μάλλον ένοιωσαν κάτι διαφορετικό. Όσοι πήγαν για να πάνε, μάλλον πέρασαν απλά μια ευχάριστη βραδιά. Και του χρόνου.

Προς ένα νέο διχασμό;


Αργά, βίαια και βασανιστικά οδεύουμε από το μεταπολιτευτικό σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, η ίδια η ζωή αφήνει πίσω της τα γνωστά κόμματα τα οποία δεν μπόρεσαν να μετεξελιχθούν στην νέα ιστορική φάση που εισερχόμαστε. Προχθές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το μεσοπρόθεσμό σχέδιο με μια απώλεια, αυτή του Παναγιώτη Κουρουπλή, την ίδια ώρα οι βουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν με μια απώλεια , αυτής της Έλσας Παπαδημητρίου που το υπερψήφισε. Την ίδια ώρα πολίτες που μέχρι πρότινος ανήκαν σε κόμματα απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και μάτωσαν στις συμπλοκές με τα ΜΑΤ.

Πιο παραστατική σκηνή δεν μπορούσε να στήσει η Ιστορία για να μας δείξει σχηματικά το πώς αλλάζει το πολιτικό τοπίο και πως διαμορφώνονται οι όροι για μια νέα πολιτική γεωγραφία. Μέχρι

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το αυθαίρετο του ΓΑΛΑΞΙΑ


Το θέμα της νομιμότητας της κατασκευής ενός ακόμη ορόφου στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ έφερε στο

Πνίγηκαν στα σκουπίδια


Φωνάζουν οι επαγγελματίες της Κεραμωτής ότι ο Δήμος Νέστου δεν φρόντισε για την τουριστική προβολή της περιοχής τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει υστέρηση στην προσέλευση των τουριστών.

Για υπηρεσιακές ανάγκες;


Το περασμένο Σαββάτο, τα χαράματα, δημοτικός υπάλληλος κυκλοφορούσε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Καβάλας και ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο. Μήπως μπορεί να μας δώσει κανείς μια

«Ελευθέρια» της συμφοράς


Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι δεν είναι τα χρήματα προϋπόθεση για μια επιτυχημένη εκδήλωση και δικαιωνόμαστε με τα αποτέλεσμα των εκδηλώσεων για τα Ελευθερία της Καβάλας. Τέτοια αθλιότητα

Πάμε στοίχημα;


Και αν είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι υπήρχε περίπτωση πολιτικό πρόσωπο να κάτσει στο σκαμνί για να τιμωρηθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων, νομίζουμε ότι μετά την εξέλιξη που είχαμε χθες όπου η γερμανική δικαιοσύνη σφραγίζει το φάκελο σε Γερμανία και Ελλάδα, θα έχει συνέλθει…

Το ίδιο θα συμβεί και με την μεγάλη «αποκάλυψη» των στημένων αγώνων  στο ποδόσφαιρο, θα ακούσουμε πολλά για πολλούς αλλά όταν θα έρθει η ώρα της δικαιοσύνης δεν θα την πληρώσει κανείς ή θα την πληρώσουν οι κομπάρσοι.