Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Απελπισμένοι «ένοικοι» τρώνε γάτες


Στο παλιό νοσοκομείο


Αφύλακτο, ερειπωμένο και εγκαταλειμμένο προσφέρεται ως καταφύγιο


Καθημερινά ρημάζει το κτήριο του παλιού νοσοκομείου στον οδό Νυρεμβέργης, ήδη τα σπασμένα παράθυρα έχουν πληθύνει σημαντικά και οι παραβιασμένες πόρτες έφτασαν τις τρείς. Όποιος έχει τολμήσει να μπει μέσα μιλάει για μια απαράδεκτη εικόνα με ζημιές και καταστροφές. Όπως
φαίνεται όμως ο χώρος αυτός προσφέρεται ως καταφύγιο για κάποιους πένητες , άστεγους και πλάνητες. Πολλές φορές τα βράδια, όπως λένε οι περίοικοι ακούγεται φασαρία η οποία δεν μπορεί να προέρχεται από τα εκατοντάδες ποντίκια που υπάρχουν εκεί.


 

Η αναζήτηση μιας γάτας από τα παιδιά της γειτονιάς της Αγ. Βαρβάρας έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί μια πράξη βαρβαρότητας. Συγκεκριμένα τα παιδιά είχαν «υιοθετήσει» το τελευταίο διάστημα μια καφέ γάτα η οποία ήταν εγκυμονούσα. Ψάχνοντας να βρουν την γάτα, την οποία την είχαν χάσει εδώ και ημέρες, έφτασαν και στην αυλή του νοσοκομείου, όπου εκεί αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα… Κάποιοι είχαν στήσει δύο πέτρες και ανάμεσα τους υπήρχαν κάρβουνα και κόκκαλα από ένα μικρό ζώο, λίγο πιο πέρα υπήρχε και το κεφάλι του… Από τα ευρήματα κατάλαβαν ότι το  ψημένο ζώο ήταν – κατά πάσα πιθανότητα – η γάτα που έψαχναν!!! Δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες αυτής της πράξης αλλά σίγουρα για να ψήσουν και να φάνε μια γάτα πρέπει να είναι πολύ πεινασμένοι και απελπισμένοι. Επιπλέον πέρα από το ανθρωπιστικό ζήτημα που τίθεται και πέρα από το ζήτημα της σφαγής και της βρώσις ενός ζώου, υπάρχει και ζήτημα για την δημόσια υγεία. Σήμερα, μέρες μετά το συμβάν ίσως είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες, αν και είναι σίγουρο ότι καθημερινά υπάρχουν «ένοικοι» στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου που το έχουν επιλέξει ως στέγη, μη έχοντας άλλη επιλογή.

 

Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν είναι σύνηθες για τα δικά μας πολιτιστικά δεδομένα η σφαγή και το μαγείρεμα γατών!!! Ο λόγος τόσο στις υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και στους φιλόζωους της πόλης μας.