Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ξαναμπήκε στο χάρτη της λύσσας η Ελλάδα


Ευρεία σύσκεψη χθες το πρωί στην αντιπεριφέρεια – Στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας η Π.Ε. Καβάλας


Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της λύσσας ήταν το θέμα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, όπου μετείχαν εκπρόσωποι από τους δήμους Καβάλας, Νέστου, Θάσου και Παγγαίου, υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφερειακής ενότητας, μέλη των αγροτικών, κτηνοτροφικών και κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.
Αυτή ήταν η δεύτερη σύσκεψη για τη φετινή χρονιά και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της λύσσας, που έχει θεσπιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου, ασθένεια υψηλής επικινδυνότητας τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους. 

 

Ζώνη υψηλής επικινδυνότητας η Π.Ε. Καβάλας

Δηλώσεις στα τοπικά μέσα παραχώρησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι η λύσσα είναι μια ασθένεια, που χτυπάει ξανά την πόρτα της Ελλάδας, μετά από αρκετά χρόνια που θεωρούμασταν χώρα «ελεύθερη λύσσας».

Σημείωσε ότι είναι ήδη αρκετά τα κρούσματα σε ζώα στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα, όπως και σε γειτονική περιφερειακή ενότητα (Σέρρες), με την Π.Ε. Καβάλας να θεωρείται ζώνη υψηλής επικινδυνότητας. «Πρέπει να πάρουμε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσουμε την περιοχή μας και να προστατέψουμε τους πολίτες από μια θανατηφόρα ασθένεια».