Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ποδαρικό με το δεξί για Ακροπόταμο, Κοκκινόχωμα

Νίκες με 1-0 επί Μακεδονικού και ΠΑΟ Κοσμίου για Άρη και Βυζάντιο – Με το αριστερό Ορφέας και Νέστος

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη νεοσύστατη Γ’ Εθνική ο Άρης Ακροποτάμου και το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Οι δύο ομάδες επικράτησαν με σκορ 1-0 των Μακεδονικού και ΠΑΟ Κοσμίου, μπαίνοντας με το δεξί στον πρώτο όμιλο.

Διαφορετική όψη είχε το νόμισμα για τους έτερους δύο εκπροσώπους της Καβάλας, αφού Ορφέας και Νέστος γνώρισαν ήττες από Ηρακλή Αμπελοκήπων και Πανσερραϊκό με 1-3 και 0-1 αντίστοιχα.

 

Τρίποντο δια ποδός Πτηνόπουλου

Λογαριασμό με τα δίχτυα άνοιξε ο Μηνάς Πτηνόπουλος και με το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο Κόσμιο χάρισε την πρώτη νίκη για φέτος στο Βυζάντιο, αλλά και στον Στέλιο Κατρακυλάκη με τη νέα του ομάδα. Η ομάδα του Κοκκινοχώματος έφυγε με πολύτιμο διπλό, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να έρχεται και πάλι από τον Πτηνόπουλο, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Πουλακίδας. Στο 52’ από σέντρα του Τσορμπατζή και πλασέ του Πτηνόπουλου ήρθε το 0-1. Στο 66’ το σουτ του Λόλη έφυγε άουτ, ενώ το Βυζάντιο έχασε ευκαιρία να καθαρίσει το ματς νωρίτερα, καθώς στο 86’ από κόρνερ του Σαουλίδη, η κεφαλιά του Παυλίδη σταμάτησε στο δοκάρι.

Συνθέσεις: ΠΑΟ Κοσμίου: Πουλακίδας, Σιδηρόπουλος, Βαλσάμης, Ζούλης, Κουφιώτης, Παναγιώτου (70’ Αθανασίου), Μουστάκας, Γεμενετζής, Σταύρου, Καπιρτόγλου (46’ Ζαράκης), Λαζίδης (33’ λ.τ. Βασιλακάκης).

Βυζάντιο: Σουμουλίδης, Κωνσταντινίδης, Προβατίδης, Φωτόπουλος, Παυλίδης, Τσορμπαντζής, Λόλι (84’ Σαουλίδης), Καπνόπουλος (74’ Μιχαηλίδης), Μπρατσιάνη, Τσίλογλου (62’ Αϊβάζης), Πτηνόπουλος.

 

«Καθάρισε» ο Αποστολίδης

Ο Ακροπόταμος έκανε πολλές και καλές μεταγραφές το καλοκαίρι, όμως στο ματς με τον Μακεδονικό, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής «καθάρισε» ένας «παλιός». Ο Γαβριήλ Αποστολίδης με δικό του γκολ στο 62ο λεπτό έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη, με τον Άρη να μην επηρεάζεται από το γεγπονός ότι έπαιζε στο γήπεδο των Ελευθερών, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως έδρα τουλάχιστον ως τις αρχές Δεκέμβρη.

Ο Μακεδονικός απείλησε στο 20’ με κεφαλιά του Δούμα, που έδιωξε ο Χατζηνικολής, ενώ στο 25’ ο Σακκόπουλος, αν και πέρασε τον τερματοφύλακα Καρίμαλη, δε βρήκε στόχο. Στο 62’ από πλάγιο του Φίλωνα και κεφαλιά-πάσα του Δούμπλατζη, ο Αποστολίδης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 85’ την κεφαλιά του Γεωργούλια έδιωξε σωτήρια προ της γραμμής ο Ρετσινάς, ενώ στο 90’ την κεφαλιά του Σεφερίδη απέκρουσε ο Καρίμαλης.

Συνθέσεις: Άρης Ακροποτάμου: Χατζηνικολής, Κάμπατζης, Φίλων, Σεφερίδης, Τσέπα, Δρούζας (46’ Σολακίδης), Σακκόπουλος, Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης (65’ λ.τ. Ρετσινάς), Παπαδόπουλος, Αποστολίδης (84’ Κωνσταντινίδης).

Μακεδονικός: Καρίμαλης, Τσοίτας, Καραγιάννης, Δουμάς, Πουρσανίδης, Μαρίγκος (72’ Ζαγναφέρης), Κατσαμακίδης, Αράπης (60’ Λαγγίζος), Γεωργούλιας, Δράμπης (61’ Κρυστάλλης), Μπλατσέρης.

 

Φοβήθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε

Το παιχνίδι του Νέστου στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, όπως ήταν λογικό, τράβηξε τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων λόγω του ονόματος των γηπεδούχων. Ωστόσο, το όνομα που κουβαλούσαν οι παίκτες της σερραϊκής ομάδας, αντί να αγχώσει περισσότερο αυτούς, βάρυνε τα πόδια των παικτών του Θ. Χατζηαθανασίου, οι οποίοι ηττήθηκαν με 0-1 μετά από μια κεφαλιά του πανύψηλου Β. Κωνσταντινίδη στο 47’, ύστερα από σέντρα του Μπονέρη και λανθασμένη εκτίμηση του τερματοφύλακα Αϊβαζίδη. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και περίπου 60 από τη Χρυσούπολη.

Συνθέσεις: Πανσερραϊκός: Τοπαλίδης, Γαλακτερός, Τσαούσης, Γκάγκας, Κατσαβάκης, Ρούμπος, Τσιμίκας Στ. (46’ Τσιμίκας Κ.), Μπονέρης, Γιαννόπουλος (69’ Δαγκούλης), Γεωργιάδης Σ. (46’ Κράβαρης),  Κωνσταντινίδης.

Νέστος Χρυσούπολης: Αϊβαζίδης, Γαμβρέλης, Αϊβάζογλου, Ελευθεριάδης, Παυλακάκης, Μανούκος (87’ Ματσκανίδης), Τσομπανόπουλος (83’ Τσάκωνας), Τσέκος, Μαχαιρούδης, Πεχλιβανίδης (69’ Καμπουρίδης), Σαρηγιαννίδης.

 

Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Ορφέας υποδέχθηκε τον Ηρακλή Αμπελοκήπων για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής και στη διαδικασία της παράτασης τον απέκλεισε με 3-1. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα την ομάδα του Νίκου Καραμπιμπέρη για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας με 1-3.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, λήγοντας χωρίς τέρματα. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ορφέας είχε τον έλεγχο, όμως από μια ολιγωρία στην άμυνα, ο Αλεξόπουλος έκανε το 0-1 στο 74’. Η απάντηση ήρθε αμέσως. Στο 76’ από πλάγιο του Φιλιππίδη και πλασέ του Κωνσταντινίδη έγινε το 1-1, όμως κάπου εκεί λες και οι γηπεδούχοι υπνωτίστηκαν και στο 84’ από σέντρα του Ξανθόπουλου και κεφαλιά του Κυζερίδη έγινε το 1-2, ενώ στο 87’ από σουτ του Χάψα το 1-3. Ο Ορφέας είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Γιαλαμή στο 92’.

Συνθέσεις: Ορφέας Ελευθερούπολης: Βαρδαβούλιας, Κεχαγιάς, Φιλιππίδης, Ελευθεριάδης Γ., Ελευθεριάδης Κ. (90’Σάσσος), Κωνσταντινίδης, Σταματόπουλος, Βλάχος, Οτέμπερης, Σαββατιανός (55’Ευθυμιάδης), Τσαμπέγια (73’Γιαλαμής).

Ηρακλής Αμπελοκήπων: Ζιάκας, Ιορδανίδης (84’ Ξανθόπουλος), Γκιαούρης, Πομάκης, Σακαλής, Νικολίτσας (90’ Αθανασιάδης), Παπαϊωάννου, Αλεξόπουλος, Χάψας, Σγκούρι (75’ Κυζερίδης), Βιβαμενίδης.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

1ος όμιλος-1η αγωνιστική

Ορφέας Ελευθ/λης-Ηρ. Αμπελοκήπων 1-3

Άρης Ακροποτάμου-Μακεδονικός 1-0

ΠΑΟ Κοσμίου-Βυζάντιο 0-1

Αγροτικός Αστέρας-Κιλκισιακός 1-0

Διγ. Λακκώματος-Εθν. Σιδηροκάστρου 3-1

Πανσερραϊκός-Νέστος 1-0

Έβρος Σουφλίου-Μουδανιά 2-0

Εθνικός Αγιονερίου-Δόξα Πετρούσας 0-0

Επόμενη αγωνιστική (29/9) 

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΟ Κοσμίου

Βυζάντιο Κοκ/ματος-Διγ. Λακκώματος

Κιλκισιακός-Πανσερραϊκός

Εθν. Σιδηροκάστρου-Άρης Ακροποτάμου

Νέστος-Έβρος Σουφλίου

Μακεδονικός-Εθνικός Αγιονερίου

Μουδανιά-Ηρακλής Αμπελοκήπων

Δόξα Πετρούσας-Ορφέας Ελευθ/λης